Kørsel i tåge

Book tid online

Carglass® deler 6 tips om kørsel i tåge.

Følg disse tips for mere sikker kørsel i tåge

Selvom vi er på vej mod lysere tider, så er vinteren ikke ovre endnu. Vinteren er ikke kun sne og is, men kan også føre en del tåge med sig. Tåge kan være lige så farlig at køre i som sne og is, hovedsagligt på grund af den nedsatte sigtbarhed.

Juster dine lygter

Når det er tåget, bliver sigtbarheden begrænset. Den naturlige reaktion for føreren er, at tænde for fjernlyset, men når sigtbarheden er reduceret på grund af tåge, så kan fjernlyset gøre mere skade end gavn. I tåge reflekteres fjernlyset tilbage på bilen og gør sigtbarheden endnu dårligere. Brug i stedet dit nærlys eller tågelys, hvis din bil har dette. Vær opmærksom på aldrig at slukke dit lys helt, da det er den bedste mulighed andre billister har for at se dig.

Nedsæt din hastighed og øg distancen til de andre biler

Når sigtbarheden er dårligt, så er det vigtigt at sætte farten ned. Du ved aldrig hvornår en anden bil eller noget andet dukker op og hvis du kører for hurtigt, har du måske ikke den nødvendige reaktionstid.

Vær opmærksom på dit speedometer, så du ikke øger farten

Når du kører i tåge, så kan det føles som om du kører langsommere end du gør. Du skal selvfølgelig ikke tage øjnene fra vejen når du kører bil, men vær hele tiden bevidst om din fart, så du ikke kommer til at køre for hurtigt.

Hold en god distance til de andre biler

Det føles måske mere sikkert at være tættere på de andre biler når det er tåget, men det kan være mere farligt. Giv dig selv rig mulighed for at stoppe.

Brug vejmarkeringen

Når tågen er tæt er risikoen for at køre af vejen eller over i den anden vejbane høj. Følg den højre vejmarkering for at undgå dette.

Stop

Hvis du føler dig utryg, så kan du køre ind til siden og vente på sigtbarheden bliver bedre. Hvis du stopper i tåge, så skal du være opmærksom på at andre biler nok ikke kan se dig! Det bedste sted at stoppe er enten i en indkørsel, parkerings- eller rasteplads. Hvis du bliver nødt til at stoppe i siden af vejen, så træk så langt ud som muligt. Bliv så vidt muligt i din bil og sluk lyset på din bil, da andre biler ellers kan tro du stadig er i bevægelse.

Tæt tåge varer sjældent ret lang tid, forhold dig roligt og følg tipsene herover. Kør forsigtigt!