Carglass® rejser 7,5 mio. kr. til velgørenhed og slår en Guinness World Records titel

Book tid online

Over 2.000 personer deltog, da Carglass sammen med de øvrige virksomheder i Belron-koncernen mødtes til den årlige Spirit of Belron Challenge.

Formålet var at samle penge ind til den velgørende organisation Afrika Tikkun. Begivenheden resulterede desuden i en ganske særlig Guinness World Records titel.

Medarbejdere og familiemedlemmer fra Belron, som er det internationale navn for bilglasspecialisten Carglass, var samlet den sidste weekend i september, for at samle ind til Afrika Tikkun, og for at slå Guinness World Records titlen i ”Største menneskelige billede af land eller kontinent”.

Guinness World Records titlen blev konkret slået ved, at 811 personer fra Belron gik sammen og formede en menneskelig illustration af Afrika. Efter rekordforsøget var gennemført, kunne den officielle udsending fra Guinness World Records, Sofia Greenacre, erklære forsøget for vellykket, og dermed var optagelsen som officiel rekordholder i Guinness World Records bogen sikret.

Den tidligere verdensrekord var ellers blot en uge gammel, og blev sat af Saudi Telecom Company, der med 600 mennesker formede et billede af Saudi Arabien i anledning af den saudiske nationaldag.

Fokus på at gøre en forskel

Det imponerende Guinness World Records forsøg var samtidig startskuddet for den årlige “Spirit of Belron Challenge”, hvor mere end 1.600 ansatte svømmer, cykler og løber med det formål at samle penge ind til Afrika Tikkun, en velgørende organisation der investerer i uddannelse, sundhed og sociale initiativer for udsatte unge i de sydafrikanske townships.

Rekordforsøget markerede samtidig, at det var 15. år i træk, at Belron afholdte The Spirit of Belron Challenge, og dermed 15. gang at kollegaer fra hele verden mødtes for at dyste på færdigheder i svømning, cykling og løb med det formål at samle ind til velgørenhedsorganisationen Afrika Tikkun.

Indsamlingen er foregået over det seneste år i de forskellige lande, og på sidste dag af The Spirit of Belron Challenge kunne CEO for Belron, Gary Lubner, overrække den udsendte repræsentant fra Afrika Tikkun en check på 1 mio. euro, svarende til knap 7,5 mio. danske kroner. Det glæder Carglass’ danske direktør, Carina Bukkehave:

“Det er lige præcis det, The Spirit of Belron Challenge drejer sig om. Vi har det sjovt med vores kollegaer og samtidig kan vi være med til at gøre en forskel for nogle mennesker, der virkelig behøver det”.

Carina Bukkehave, Administrerende direktør

Det store beløb fra indsamlingen anvender Afrika Tikkun til at hjælpe dårligt stillede unge i de sydafrikanske townships ved at tilbyde dem et helhedsorienteret sæt af uddannelses-, sundheds-, og sociale ydelser designet til at fremdrive studerende til succes i deres voksenliv.

Faktaboks: Kort om Afrika Tikkun

  • Organisationen Afrika Tikkun blev stiftet kort tid efter overgangen til demokrati i Sydafrika i 1995.
  • Formålet med organisationen var aktivt imødegå følgerne af årtiers institutionaliseret undertrykkelse under apartheidstyret og have fra begyndelsen sit fokus på børnene, da de skulle udgøre landets fremtid.
  • Organisationen vandt fra begyndelsen støtte fra daværende præsident, Nelson Mandela.

Afrika Tikkun har vundet flere priser for sit velgørende arbejde og er finansieret af private bidrag fra blandt andet Belron-koncernen.